Melvin Scholtens voor de sportvisserij!

We mochten niet meer sporten, naar de kroeg of naar de bioscoop.. Wat bleef er nog over om te doen? Vissen! De oude hengels werden uit het stof gehaald en oud brood werd niet meer weg gegooid. Een oude hobby werd zomaar weer aangenaam tijdverdrijf voor vele mensen tijdens de afgelopen lockdowns. Ook in Stede Broec werd er weer volop gevist in onze mooie waterrijke gemeente. Langs de Gouw, aan de boulevard in Oosterweed of aan een van vele sloten zag je geregeld weer vissers staan. De één met een volledige uitrusting vol toeters en bellen, de ander met enkel een werphengel, schepnet en een rugtas. Voor ieders wil een weg.
Ook onze eigen hengelsportvereniging de Vrolijke Visser Het Grootslag merkte een stroom aan nieuwe en terugkerende leden. De vereniging telt nu ruim 2000 leden!
We mogen trots zijn op zo een grote vereniging, die zo passend is in onze mooie en visrijke gemeente.

Ik maak mij namens het CDA Stede Broec hard voor de sportvisserij in de gemeente. De (sport)visserij word in meerdere gemeentes steeds meer beperkt. Dat laten wij hier niet gebeuren! Deze prachtige buitensport zou juist gestimuleerd moeten worden onder onze gemeenschap. Denkt u hierbij aan een ‘ouderen’ visdag of een visles op school waarbij ook aandacht is voor hoe wij netjes omgaan met de vissen en natuur.

Bent u ook voor het behoud van sportvisserij in deze prachtige visrijke gemeente? Stem dan 14, 15 of 16 maart op Melvin Scholtens van het CDA Stede Broec. Dan vist u niet achter het net.                         U vindt mij op lijst 2, plek 7!