Visdag voor de 50+ers

Mooi weer, vroeg weg met de schuit vol vissers en hun materiaal en proviand. Na een half uurtje varen slaat het noodlot toe, de schroef draait niet meer en we drijven stuurloos door. Even een snelle check of er rommel om de schroef zit maar dat was niet het geval, de motor draait wel en schakelen gaat ook goed, maar kunnen niet voor- of achteruit.

We drijven naar de kant en meren af, wat nu, geen gereedschap maar wel mobieltjes (jaja zelfs de oudjes kunnen er mee overweg) onze redding en gelijk wordt alles in werking gesteld, gereedschap en borgpen regelen en een sleepbootje. Huub regelt vervoer en haalt zijn (ANWB) boot op met het nodige gereedschap en Rens gaat erop uit voor wat zwaarder gereedschap in dien nodig.

Na een half arriveert onze ANWB boot met de nodige gereedschap en Pierre en Luud vervangen de breekpen en het is gelukt alles werkt weer perfect. We varen weer en gaan naar onze vis stek met in onze zog de ANWB boot, je weet het maar nooit.

Het werd een heerlijk zonnige verzorgde visdag en de vangsten waren redelijk te noemen op naar  Huub zijn huis/terras gelegen aan het water, waar de prijsuitreiking werd gehouden, het was wel file varen, drukte bij de duikers en bruggetjes, maar de schuit hield zich goed en we vonden geen technische problemen tijdens de terugtocht.

Uitslag:

1e Huub Teunissen

2e Ron v.d. Bold

3e Pierre Zuurbier

4e Willem Colette

5e Rens de Boer

6e Jaap Bakker

7e Luud Dekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *